Dům na půli cesty - Mikesková, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Projekt řeší sociální stavbu nacházející se ve městě Frýdlant nad Ostravicí. Navrženou budovou je tzv. Dům na půli cesty. Objekt je zděný s kontaktním zateplením, má tři nadzemní podlaží a je podsklepený. Zastřešení objektu je řešeno plochou střechou. Stavba obsahuje 11 bytových jednotek a dvě soukromé provozovny. Objekt je osazen do rovinného terénu. V suterénu se nacházejí skladovací prostory, technické zázemí a keramická dílna pro volnočasové aktivity. V prvním nadzemním podlaží se nachází vyhrazená část pro prostory dvou provozoven, kterými jsou psychologická a právnická poradna. Dále se zde nachází bezbariérová garsonka a zázemí provozu sociálního zařízení. V druhém a třetím nadzemním podlaží se nachází garsonky pro ubytované a společné prostory.

The project addresses the social construction located in Frýdlant nad Ostravicí. The proposed building is called: Halfway House. The building is brick with contact insulation, has three floors and a basement. Roofed building is solved by a flat roof. The building contains 11 residential units and two private establishments. The object is fitted into a planar ground. In the basement there are storage rooms, technical facilities and ceramic workshop for leisure activities. On the first floor there is an area reserved for the space of two establishments, which are psychological and legal counseling. There is also wheelchair accessible studio facilities and operation of sanitary facilities. In the second and third floor there is a one-room for hotel and common areas.
Half path building
Keywords: Dům na půli cesty; podsklepený; zděný konstrukční systém s kontaktním zateplením; plochá střecha; Half path building; basement; structural masonry system with structural masonry system; flat roof