Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně - Tomanová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Nově plánovaná zástavba se snaží je zachovat plynulost pozemku, s jeho rostoucí výškou a zužujícím se charakterem, klesá jeho zastavěnost, tím pádem roste i intimita prostoru. Cílem není parcelu celou zastavět, ale nechat prostor i pro otevřená prostranství. Dále se pak pomocí vymezovaní prostorů domy tvoří klidné venkovní polosoukromé prostory v rámci bydlení jednotlivých sídel. V podstatě bezpečné „hnízdo“ zasazené do pozemku, sloužící především pro obyvatele bytových domů střídající se s otevřenějšími veřejnými prostory.

Newly designed structure is will follow the flow of the terrain and with its height and narrowing tendences will change the density of the structure.The structure will form two "nests" with with it own private space for each of them. Surroundings will stay unchanged.
Residential Complex in Brno - Komín
Keywords: obytný soubor; Pastviny; Komín; Brno; bytové domy; bydlení; residential complex; Pastviny; Komín; Brno; apartment house; living