Dopplerovský indikátor toku krve - Klügl, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Bakalářská práce se zabývá návrhem obvodového řešení nesměrového dopplerovského indikátoru toku krve cévami s nemodulovanou nosnou vlnou. Práce nejprve popisuje princip činnosti indikátoru a pro zadanou pracovní frekvenci a intenzitu ultrazvuku uvádí systémový návrh. Dále podrobně popisuje jednotlivé bloky, ze kterých se indikátor skládá. U každého bloku systému je uvedeno schéma zapojení a hodnoty jeho obvodových prvků, zjištěných na základě výpočtu, simulace nebo doporučení výrobce.

This bachelor's thesis is engage in suggestion of nondirection doppler blood flow detector with unmodulated carrying wave. At first the thesis describes indicator's principle of working and mention the systemic proposal for working frequency and intensity of ultrasound. Later in detail describes individual blocks, which are the detector consist of. At every block of system is mentioned the diagram of connection and values of components, which are ascertained from calculation, simulation and recommendation of producer.
Doppler blood flow detector
Keywords: Dopplerův jev; ultrazvuk; indikátor; krev; Doppler phenomenon; ultrasound; detector; blood