Sušení biomasy - Kroupa, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Bakalářská práce se zabývá sušením biomasy a bilančním výpočtem zadané sušícího zařízení. Úkolem je vypočítat množství spalin potřebných k vysušení 170 kg fermentátu o vlhkosti 50% na vlhkost 15%.

The bachelor thesis deals with drying of biomass and balance calculation of specified drying equipment. The task is to calculate the amount of flue gas needed to dry 170 kg of fermentation with a moisture content of 50% to 15%.
Biomass drying
Keywords: Sušení; sušárna; biomasa; vlhkost; palivo; energie; bilanční výpočet; Drying; dryer; biomass; moistness; fuel; energy; balance calculation