Návrh stokové sítě obce Jemčina - Voldán, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Cílem této bakalářské práce je vypracování variantního řešení odkanalizování obce Jemčina oddílnou stokovou sítí. První část popisuje zájmovou lokalitu. V dalších částech se práce zabývá samotným návrhem jednotlivých variant stokového systému. V následující části jsou varianty posouzeny z hlediska investičních a provozních nákladů.

The aim of this bachelor's thesis is to develop a variant solution sewer system in a village Jemčina using separation sewer networks. The first part describes the location of interest. In next parts the thesis deals with proposals for the particular of sewer system. In the following part variants are assessed in terms of investment and operating costs.
Design of the Jemčina sewer network
Keywords: Jemčina; stoka; oddílný stokový systém; gravitační stoka; tlaková stoka; šachta; Jemcina; sewer; separation sewer networks; a gravity sewer; a pressure sewer; shaft