E-learning vybraných základů matematiky s podporou systému Maple pro studenty bakalářského programu s ekonomickým zaměřením - Růčka, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením e-learningového kurzu vybraných základů matematiky s podporou systému Maple. Kurz je cílen pro posluchače bakalářského programu s ekonomickým zaměřením. Jsou zpracovány teoretické základy z oblasti funkce jedné proměnné a diferenciálního počtu funkce jedné proměnné, které jsou využity v příkladu produkční funkce rodinného kovářství. Znalost těchto základů je možné ověřit na vytvořených testových otázkách, které jsou dostupné na vytvořené internetové stránce iMatematika.cz.

This bachelor thesis deals with creation of e-learning course of selected math basics with the support of Maple system. The course is for bachelor’s degree students with economics specialization. There are theoretical foundations of function of one variable and differential calculus of function of one variable which are applied on the production function of a family smithery. The knowledge of the theoretical foundations can be verified on created test questions which are available on the created website iMatematika.cz.
E-learning of Selected Math Basics with Support of Maple System for Students of Bachelor's Degree with Economics Specialization
Keywords: Diferenciální počet funkce jedné proměnné; e-learning; funkce jedné proměnné; internetové stránky; produkční funkce; systém Maple.; Differential calculus of function of one variable; e-learning; function of one variable; web pages; production function; system Maple.