Návrh a implementace dashboardů ve firemním prostředí - Dmitriievich, Daria (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh a implementaci dashboardů pro tým společnosti Siemens, který se zabývá vývojem firmwarové komponenty MultiComm. V práci je analyzován současný stav vývoje a jsou identifikovány jeho hlavní problémy. Na základě těchto nedostatků bylo navrženo řešení zahrnující automatizovaný sběr, zpracování a vizualizaci dat. Výsledkem práce jsou dashboardy zobrazující data týkající se kvality vývoje komponenty MultiComm.

This bachelor's thesis focuses on the design and implementation of dashboards for a team at Siemens engaged in the development of the MultiComm firmware component. The thesis analyzes the current state of development and identifies the main issues. Based on these findings, a solution was proposed that includes automated data collection, processing, and visualization. The result of the work is a set of dashboards that display data related to the quality of the development of the MultiComm component.
Design and Implementation of Dashboards in a Corporate Environment
Keywords: Elasticsearch; Azure DevOps; pipeline; dashboard; Kibana; Python; vizualizace dat; automatizace; Elasticsearch; Azure DevOps; pipeline; dashboard; Kibana; Python; data visualization; automation