Výpočet teplotních polí v elektrických strojích - Vidlák, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá problematikou výpočtu teplotních polí v elektrických strojích. Jsou zde shrnuty tři metody výpočtu. Metoda konečných prvků v programu Ansys, dále analytický výpočet metodou teplotních odporů a měření reálného stroje.

This work deals with the calculation of temperature fields in electrical machines. There are summarized three methods of calculation. Finite Element Method in Ansys, next the calculation method of thermal resistances and measurement of the real machine.
Calculation of temperature fields in electric machines
Keywords: Výpočet teplotních polí; metoda konečných prvků; metoda teplotních odporů; rozložení teploty pomocí metody konečných prvků; Ansys Workbench; elektrické stroje.; Calculation of temperature fields; Finite Element Method; thermal resistance method; temperature distribution; Ansys Workbench; electric machines.