Stanovení výše pojistného plnění za škodu na rodinném domě ve Studenci způsobenou poruchou rozvodů vody - Budínská, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2014)
Diplomová práce se věnuje problematice zjištění výše pojistného plnění na rodinném domu způsobené poruchou rozvodů vody. Cílem mé práce je ocenit nemovitost nákladovým způsobem, zdokumentování škod a stanovení přiměřených nákladů na opravu poškozených částí konstrukce v souladu s pojistnou smlouvou. Dále se budu zabývat stanovením nové pojistné hodnoty nemovitosti. V teoretické části jsou uvedeny běžně užívané základní pojmy metody oceňování a popis oceňování dle platných zákonů a vyhlášek.

The purpose of this thesis is to indemnity for damage to the family house in Studenec caused damage to water distribution The main focus of my work is to value a property by the cost method, as well as documenting damages and determining the appropriate cost of the required repairs or reconstruction in accordance with the insurance contract. Furthermore, I willpreoccupied a new insurance value of the property. In the theoretical section, fundamentalconcepts are outlined, in accordance with applicable laws and regulations
Determination of the amount of indemnity for damage to the family house in Studenec caused damage to water distribution
Keywords: Cena; hodnota; oceňování nemovitosti; pojistná smlouva; pojistná událost; pojištění; rodinný dům.; Price; value; real estate evaluation; instance contract; insured event; instance; family house.