Posouzení vybraných ukazatelů pomocí statistických metod - Loučková, Nikola (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením vybraných ukazatelů ve společnosti Pivovar ZUBR, a.s. s využitím finanční analýzy a statistických metod. V teoretické části jsou popsány základní statistické a ekonomické pojmy k analýze vybraných ukazatelů a metod. Praktická část se zaměřuje na analýzu současného stavu společnosti a obsahuje veškeré výpočty ukazatelů. Poslední část na základě těchto výsledků shrnuje finanční situaci společnosti a podává možný návrh na její zlepšení.

This bachelor thesis deals with the assessment of selected indicators in Pivovar ZUBR, a.s. using financial analysis and statistical methods. The theoretical part describes basic statistical and economic concepts for analysis of selected indicators and methods. The practical part focuses on the analysis of the current state of the company and contains all the calculations of the indicators. The last part based on these results, summarizes the financial situation of the company and presents a possible proposal for its improvement.
Assessing Selected Indicators Using Statistical Methods
Keywords: Statistické metody; finanční analýza; statistika; regresní analýza; časové řady; predikce.; Statistics methots; financial analysis; statistics; regression analysis; time series; prediction.