Správce textových zpráv pro Android - Bloudíček, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá tvorbou aplikace pro mobilní zařízení, která slouží pro správu krátkých textových zpráv a elektronické pošty na platformě Android. Textové zprávy dovoluje odesílat také přes internetové brány. V práci jsou vysvětleny základní pojmy a technologie pro vývoj aplikací pro systém Android. Je zde popsána fáze analýzy, návrhu architektury a uživatelského rozhraní, implementace a testování programu.

This thesis describes a creation of an application for mobile devices which is designed to manage short text messages and electronic mail on the Android platform. Text messages can be sent also through the SMS gateways. This work explains basic concepts and technologies for developing applications for Android. It describes the analysis phase, design of architecture and user interface, implementation and testing of the program.
Text Messages Manager for Android
Keywords: Android; SMS; email; mobilní zařízení; SMS brána; uživatelské rozhraní; JavaScript; Android; SMS; email; mobile device; SMS gateway; user interface; JavaScript