Modelování výroby komponent zubového čerpadla - Horák, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Diplomová práce se zabývá analýzou a optimalizací výrobních linek komponent zubového čerpadla. Konkrétně se jedná o předvýrobu, tedy o výrobní linku na opracování ozubených kol a výrobní linku na opracování těles. Tyto dva komponenty jsou následně kompletovány na montážní lince. Pro optimalizaci je využito tvorby simulačního modelu v programu Tecnomatix Plant Simulation, který odpovídá reálnému stavu výrobních linek. Simulační model je následně využit k provedení navržených experimentů za účelem optimalizace výrobní linky a výběr ideálního řešení s ohledem na zvolené cíle.

The diploma thesis deals with the analysis and optimization of production lines of the gear pump components. Specifically, it is pre-production, ie a production line for machining gears and production line for machining of bodies. These two components are then assembled on the assembly line. The creation of a simulation model in the Tecnomatix Plant Simulation program, which corresponds to the real state of production lines, is used for optimization. The simulation model is then used to perform the proposed experiments in order to optimize production lines and select the ideal solution with respect to the selected objectives.
Modelling of the Gear Pump Manufacturing
Keywords: optimalizace; simulace; simulační model; vyvažování výrobních linek; digitální dvojče; optimization; simulation; simulation model; balancing of production lines; digital twin