Optimalizace daně z příjmů právnických osob ve společnosti Varitex, s.r.o. - Skoumalová, Gabriela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Tato práce je zaměřena na problematiku daně z příjmů právnických osob a její optimalizaci ve vybrané společnosti. Bakalářská práce je rozdělena do tří hlavních částí, přičemž první se zabývá teoretickými poznatky z oblasti daní a postupem výpočtu daně z příjmů právnických osob. Tyto poznatky jsou následně v další části použity k optimalizaci daně z příjmů právnických osob u konkrétní společnosti. Třetí část se věnuje možným návrhům řešení.

This writing is focused on issues related in legal persons to income tax and the optimization of the selected company. The bachelor´s thesis is divided into three main parts. The first part is focused on theoretical knowledge in the field of taxation and the procedure of income tax calculation. In the following section, these findings are used for optimization of the legal persons income tax in the particular company. The third part is focused on suggested solutions.
Optimalization of the Income Tax in Varitex, s.r.o.
Keywords: Daň; daň z příjmů právnických osob; daňová optimalizace; Tax; income tax of corporations; tax optimalization