Hodnocení vnitřních účetních směrnic pro nakládání s dlouhodobým majetkem a návrhy na jejich zlepšení - Heger, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Diplomová práce navrhuje na základě provedené komparace vypracovaných analýz stávajícího stavu interních účetních směrnic pro nakládání s dlouhodobým majetkem u obcí Pavlov a Heřmanice opatření vedoucí k jejich zlepšení. Navržené nové vnitřní účetní směrnice jsou provedeny s ohledem na platnou legislativu a s ohledem na zkvalitnění podmínek účetní evidence.

The diploma thesis proposes measures based on comparison of the processed analyzes of the current state to improve the status of the internal accounting guidelines for the management of fixed assets of the municipalities Pavlov and Heřmanice. The proposed new internal accounting directives are carried out with respect to the law and in the light to improve the conditions of the accounting records.
Evaluation of Internal Accounting Guidelines for Dealing with Fixed Assets and Proposals to their Improvement
Keywords: účetnictví obcí; dlouhodobý majetek; interní účetní směrnice; odpisování; inventarizace; municipal accounting; fixed assets; internal accounting guidelines; depreciation; inventory