Framework na testování DNS serverů - Novák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá úpravami frameworku určeného pro testování DNS serverů. Framework je vyvíjen sdružením NIC.CZ a slouží především pro testování jejich DNS serveru Knot DNS. Cílem této práce jsou úpravy frameworku, které umožní jednodušší testování za pomoci tohoto frameworku, jako například: podpora více implementací DNS serverů, paralelizace testování, prvky dummy server a box-in-the-middle, rozdělení na více komponent a celková úprava stávajícího frameworku. Úvod práce je věnován autoritativním DNS serverům a základům testování. Zbývající část práce se zabývá stavem dosavadního frameworku a stavem a testováním upraveného frameworku.

This thesis deals with the modifications of the framework designed for DNS servers testing. Framework is developed by NIC.CZ association and is used primarily for testing the DNS server Knot DNS. The aim of this work are modifications of the framework that will allow simpler testing with this framework, such as: support for multiple implementations of DNS servers, parallel testing, components dummy server and box-in-the-middle, division into multiple components and overall modification of the existing framework. Introduction of thesis is dedicated to the authoritative DNS servers and to the foundations of testing. The remaining part of the thesis deals with the state of the existing framework and the state and testing of modified framework.
Framework for DNS Server Testing
Keywords: DNS; DNS framework; DNS server; testování; Python; dnspython; Knot DNS; BIND; NSD; DNS; DNS framework; DNS server; testing; Python; dnspython; Knot DNS; BIND; NSD