Bezpečnostní metriky platformy SAP - Kačicová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Cílem práce je zanalyzovat možná rizika působící na platformu SAP NetWeaver, využívané pro běh podnikových systémů společnosti SAP, a identifikovat nejrůznější zranitelnosti plynoucí ze špatné konfigurace systému, nedůkladného oddělení rolí v systému či  nedůsledné aplikace záplat. V rámci této práce bude vytvořena metodika pro evaluaci platformy definující zranitelnosti a navrhující bezpečnostními požadavky a opatření pomáhající eliminovat rizika působící na systém.

Main goal of this thesis is analyzing potential security risks of the SAP NetWeaver platform and identifying various vulnerabilities, that are results of poor system configuration, incorrect segregation of duties or insufficient patch management. Methodology for platform evaluation is defined by vulnerabilities, security requirements and controls will be created.
Security Metrics of SAP Platform
Keywords: SAP NetWeaver; SAP Business Suite; Enterprise Resource Planning; podnikový software; ABAP aplikační server; bezpečnost; hodnocení bezpečnosti; bezpečnostní metriky; bezpečnostní analýza; SAP NetWeaver; SAP Business Suite; Enterprise Resource Planning; enterprise software; ABAP application server; security; security evaluation; security metrics; security analysis