Půdorysně zakřivená oblouková lávka pro pěší - Trenz, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Náplní práce je navrhnout zakřivenou obloukovou lávku. Hlavní nosnou konstrukci tvoří spřažená mostovka podepřená ocelovým obloukem. Důraz je kladen na nalezení optimálních tvaru oblouku a průřezů prvků. Lávka je posouzena dle teorie mezních stavů.

The scope of thesis is to design a curved arch footbridge. The main structure consists of composite deck supported by steel arch. The focus is on finding optimal shape of arch and proper cross-sections of elements. Bridge is analysed according to limit states.
Plan curved arch footbridge
Keywords: lávka; beton; oblouk; mostovka; zakřivení; spřažený průřez; prutový model; deskový model; statická analýza; předpětí; postup výstavby; footbridge; concrete; arch; bridge deck; curvature; composite section; strut model; plate model; statical analysis; prestressing; construction procedure