Vysoké Mýto - napojení na R35 při postupné výstavbě - Novák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Předmětem diplomové práce je navrhnout dopravní řešení a postup výstavby komunikační sítě ve Vysokém Mýtě s cílem odvést tranzitní dopravu z města před definitivním dokončením plánované R35. Navržené řešení včetně napojení na existující a budoucí komunikace má být funkční a využitelné v postupných etapách výstavby.

The thesis deals with the stages of development of Vysoke Myto road network with an emphasis to design an optional diversion of the traffic from the town itself even before the planned R35 is finished. The designed solution, including road connections to the present and future network, is to be functional, utilizable and economically desireable in all the stages of development.
Vysoké Mýto - connection to motorway R35, phase of construction
Keywords: Vysoké Mýto; trasa silnice; směrové řešení; výškové řešení; příčné uspořádání; místní komunikace; silnice; rychlostní komunikace; Vysoké Mýto; road line; directional solution; vertical alignment; cross disposition; local roads; roads; speedway