DC/DC měnič 24 V / 320 V / 60 W pro záložní zdroj s galvanickým oddělením - Dvořák, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem, dimenzováním a realizací DC/DC měniče 24 V / 320 V s výkonem 60 W. V první části jsou zde krátce popsány lineární stabilizátor a dále pak spínané zdroje s jejich rozdělením. Na základě této kapitoly bylo vybráno zapojení blokujícího měniče. Druhá část se zabývá návrhem součástek a popisem řídícího obvodu. V závěru je ukázaný zkonstruovaný měnič se záznamy z ověřovacího měření.

This bachelor‘s thesis deals with the design, dimensioning and realization of a DC/DC 24 V / 320 V converter with a output power of 60 W. In the first part there is a short description of the linear stabilizer and then the switching sources with their dismemberment. Based on that chapter, was selected the flyback converter. The second part deals with components design and description of the control circuit. At the end, the construction of the converter with the verification measurement records is shown.
DC/DC converter 24 V / 320 V / 60 W for a back-up supply source with a galvanic separation
Keywords: Spínaný zdroj; blokující měnič; impulzní transformátor; tranzistorový spínač; integrovaný obvod UC3844; Switched source; flyback converter; pulse transformer; transistor switch; integrated circuit UC3844