Efektivita vícestrojové obsluhy ve výrobním podniku - Pecháček, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Tato diplomová práce se zaměřuje na efektivitu vícestrojové obsluhy v konkrétním vybraném výrobním podniku. S pomocí získaných výrobních dat zjišťuje jakým způsobem se využívání vícestrojové obsluhy promítá do nákladů norem podniku, či mzdových nákladů. Za pomocí analýz stávajícího stavu využití vícestrojové obsluhy a nákladů.

This Master´s thesis is focused on Multi-machine efficiency in specific chosen production company With using company´s data to determine how it is reflected in the costs and how this fact affects in standartization and labor costs. By using analysis of current state of multi-machine operation and costs.
The Efficiency of Multi-machine Operation in the Manufacturing Company
Keywords: náklady; vícestrojová obsluha; normování; výkazy práce; prostoje; výroba; cost control; multi-machine operation; standartization; work reports; downtime; production