Optimalizace počítačové sítě VÚVel - Matoušek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Bakalářská práce pojednává o problematice optimalizace počítačové sítě ve Výzkumném ústavu veterinárního lékařství v Brně. Obsahuje seznámení s teoretickými východisky řešení, respektive teorii ohledně počítačových sítí. Dále se v ní analyzuje současný stav sítě, tj. počet budov, rozvaděčů, způsob vedení rozvodů, aktivní prvky, servery. V práci je taktéž nahlíženo na chování uživatelů v počítačové síti. Hlavní část práce je návrh změn počítačové sítě VÚVeL, především změn na fyzické vrstvě.

My Bachelor thesis is focused in the optimization of the computer network for Veterinary Research Institute in Brno. It apprises us of theoretical solutions to computer networks. It also analyses the actual state of computer network, buildings, infrastructure, active components and servers. It takes into account the user's behavior as well. The main part of the thesis is the concept of computer network modifications specially on the physical layer.
Computer network optimalization on VÚVel
Keywords: Počítačová síť; LAN; ethernet; strukturovaná kabeláž; Computer network; LAN; ethernet; structured cableway