Analýza dokončovacích způsobů obrábění - Pavézka, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Vypracovaná práce je zaměřena na analýzu dokončovacích způsobů obrábění. V rámci této práce jsou charakterizovány jednotlivé metody a jejich vliv na stav povrchu obráběné plochy. V závěrečné části je praktická ukázka soustružení za použití břitových destiček ze slinutého karbidu a polykrystalického diamantu a jejich vyhodnocení.

This eleborate study is aimed at analysis of complete methods machining. There are characterized particular methods and their effect on the surface´s quality of machined area in this study. Concluding part of the study includes practical demonstration of machining by using cemented carbide-tipped tool and polycrystalline diamond and evaluation of this demonstration.
Analysis of complete method machining
Keywords: Dokončovací způsoby obrábění; stav povrchu po dokončovacím obrábění; soustružení slinutými karbidy; soustružení diamantem.; Complete methods machining; the surface´s quality after finishing cuts; cemented carbide turning; diamond turning.