Centrum prevence, Masarykův onkologický ústav v Brně - Blechová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Diplomová práce se zabývá návrhem Centra prevence a rozšířením Kliniky radiační onkologie na okraji areálu Masarykova onkologického ústavu v Brně. Projekt dotváří skladbu jednotlivých pavilonů, reaguje na plánovanou zástavbu v okolí a vytváří nový veřejný prostor s výhledy na Brno i vzdálenější panorama Pálavy. V rámci projektu bylo uvažováno i možné fázování výstavby – nejprve Centrum prevence s možnou budoucí dostavbou Protonového centra.

The subject of the diploma thesis is a project of Centre for Prevention and an extension of the Clinic of Radiational oncology on the edge of Masaryk Memorial Cancer Institute in Brno. The project completes pavilions composition. It responses to the future development designed in nearest surrounding. The project creates a new public space with a view towards Brno and the Pálava area. The project also proposes a sequential building – the Prevention centre at first and the Proton centre later.
Centre for Prevention, Masaryk Oncology Institute in Brno
Keywords: Centrum prevence; Protonové centrum; Masarykův onkologický ústav v Brně; Žlutý kopec; onkologie; Prevention centre; Proton centre; Masaryk Memorial Cancer Institute in Brno; Žlutý kopec; oncology