Možnosti připojení kamer k počítači PC - Pelc, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Bakalářská práce se zabývá síťovými kamerami a možnostmi jejich připojení k počítači PC. Síťové kamery jsou rozebrány z pohledu vnitřní stavby, vnější konstrukce a z těchto hledisek odvíjeného využití. Komunikace s PC a uživatelem je zajištěna komunikačním rozhraním a ovládacím softwarem. Nejdůležitější funkcí při používání síťových kamer je jejich výstup – tedy obraz. Ten je složen z několika dílčích faktorů, jako je například způsob kódování, komprese a snímková frekvence. Teorie je aplikována do praxe v podobě výběru nejvhodnější kamery, způsobu jejího zapojení a naprogramování vlastní ovládací aplikace v programovacím jazyce Java.

Bachelor thesis deals with the possibilities of network cameras and their connection to a PC. Network cameras are analyzed in terms of internal structure, external structure and aspects of their use. Communication with the PC and the user is provided with a communication interface and control software. The most important function in the use of network cameras is their output – a video. It is composed of several individual factors, such as the encoding method, compression and frame rate. The theory is applied in practice as proposed by the best camera, the method of connection and programming of custom control applications in the Java programming language.
Potentials of camera connection to PC computer
Keywords: IP kamera; Ethernet; CGI příkaz; Java; ovládací software; síťové video; komunikace; IP camera; Ethernet; CGI command; Java; control software; network video; communication