Pohybem aktivovaný měřicí modul s bezdrátovým rozhraním - Novotný, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá výběrem vhodného MEMS snímače mechanického pohybu s velmi nízkou spotřebou energie. Průzkum trhu se zaměřuje zejména na snímače, které lze aktivovat pohybem. Dále práce obsahuje popis funkce aktivace pohybem u snímače ADXL362. Práce dále obsahuje ověření katalogových údajů snímače ADXL362 pro aktivaci pohybem. Následně obsahuje průzkum trhu mikrokontrolerů s jádrem ARM Cotex M4. Dále je v práci otestován bezdrátový přenos přes Bluetooth a je zde navržena a realizována měřící jednotka. V závěru práce jsou shrnuty dosažené výsledky.

This semestral project deals with the selection of a suitable MEMS mechanical motion sensor with verylow power consumption. The market research is mainly about sensors that can be activated by motion. Project also contains description of motion activation function of the sensor ADXL362. Project also contains verification of datasheet data of the sensor ADXL362 for the motion activation. Further It also includes a market survey of microcontrollers with ARM Cotex M4 core. Furthermore, the wireless transmission via Bluetooth is tested and a measurement unit is designed and implemented. At the end of the thesis are achived results summarized.
Motion activated measurement module with wireless interface
Keywords: MEMS; zrychlení; aktivace pohybem; ADXL362; NUCLEO WB55RG; Bezdrátový modul; MEMS; acceleration; motion activated; ADXL362; NUCLEO WB55RG; Wireless module