Detekce změn prostředí zpracováním obrazu z kamery mobilního robotu - Venglář, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato práce se zabývá zpracováním obrazu a jeho využitím k detekci změn v prostředí. V první části jsou uvedeny základní metody a postupy užívané ke zpracování obrazu. Ve druhé části je pak ukázka implementace řešení daného problému pomocí knihovny OpenCV.

This thesis describes use of image processing in detection of environmental changes. The first part contains basic description of image processing methods and commonly used procedures. In the second part, an implementation of given problem solution using OpenCV library is shown.
Detection of environment changes using mobile robot camera image processing
Keywords: Detekce změny prostředí; zpracování obrazu; registrace obrazu; OpenCV; Detection of environment changes; image processing; image registration; OpenCV