Novostavba rodinného domu, Brno - Kopřivová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Zadáním bakalářské práce „ Novostavba rodinného domu, Brno“ je zpracování projektové dokumentace stavební části dle vyhlášky č. 499/2006 Sb. Rodinný dům se nachází v lokalitě Brno – Bosonohy v oblasti rodinné zástavby a je navržen jako jednogenerační pro čtyřčlennou rodinu. Objekt má jedno podzemní a dvě nadzemní podlaží, ve kterých jsou situovány tyto prostory: - v suterénu (1S) místnosti skladovací a technické, - v přízemí (1NP) hlavní vstup se zádveřím, garáž, obývací pokoj s kuchyní s přístupem na terasu, - ve druhé podlaží (2NP) pokoje klidového charakteru, ložnice rodičů a dětí. Konstrukční systém domu je stěnový (suterénní zdivo ze ztraceného bednění a obytná podlaží z keramických tvárnic) zateplený systémem ETICS. Stropní konstrukce jsou keramické v systémovém řešení. Zastřešení je provedeno plochou střešní konstrukcí dvojího druhu – pochozí (terasa nad 1NP) a nepochozí (hlavní nad 2NP).

The task given for this bachelor thesis is to compile a project documentation according to the structural part of the decree no. 499/2006. This house, designed for a family of four is located in the city area of Brno – Bosonohy, an area of consistent family house development. Object consists of one underground and two aboveground stories of this disposition: - basement (1S) technical and storage rooms - ground floor (1NP) main entrance with vestibule, garage and living room with an access to terrace - first floor (2NP) rooms for relaxation and bedrooms of both parents and children Construction system of the house – walls (consisting in basement of permanent shuttering and on ground floors of ceramic blocks) insulated with ETICS system. Ceiling structure is in construction of the ceramic system. Roofing is realised by a flat roof assembly of two types – walkable (terrace above ground floor) and non-walkable (main above first floor).
Detached house, Brno
Keywords: Novostavba; rodinný dům; jednogenerační; keramický systém; ztracené bednění; ETICS; plochá střecha; terasa; garáž; New building; house; one-generation; ceramic system; permanent shuttering; ETICS; flat roof; terrace; garage