Implementace kalendáře událostí - Kozovský, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Táto práca sa zaoberá vytvorením knižnice v C++, ktorá implementuje rôzne varianty kalendára udalostí, ktorý sa používa na riadenia diskrétnych simulácií. Knižnica zahŕňa deväť rôznych implementácií kalendára udalostí, ktoré sú prístupné cez jednotné rozhranie. Toto rozhranie je navrhnuté tak, aby bolo jednoduché knižnicu rozšíriť o ďalšie implementácie. Okrem samotnej knižnice sa práca zaoberá aj návrhom a popisom testovacej aplikácie a zhodnotením časových zložitostí jednotlivých implementácií.

This work aims to create a library in C++, which implements various variants of the pending event set, which is used in discrete simulations. The library includes nine different implementations of the pending event set, accessible through a single interface. This interface is designed to make it easy to extend the library with additional implementations. In addition to the library itself, the work also describes the design of the test application and evaluates the time complexity of individual implementations.
Pending Event Set Implementation
Keywords: kalendár udalostí; modelovanie; simulácie; prioritná fronta; calendar queue; pending event set; modelling; simulation; priority queue; calendar queue