Výkonnostní testování síťových karet - Karabelly, Jozef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Táto práca sa zaoberá významom testovania výkonnosti sieťových kariet (NIC) v inžinierstve sietí, najmä pre systémy používajúce moderné jadro Linuxu, v dôsledku rastúcej priepustnosti sietí a expanzie viacjadrových procesorov. Vyvíja škálovateľné a prispôsobiteľné testovacie scenáre pre testovanie NIC, ktoré zohľadňujú zložitosť rýchlo sa vyvíjajúceho hardvéru a softvéru a smerujú k stabilným, reprodukovateľným výsledkom v rôznych scenároch. Výskum zahŕňa analýzu akcelerácie sieťových mechanizmov jadra Linuxu, použitie nástrojov kontinuálnej integrácie pri objemnom testovaní a dôkladné preskúmanie hardvérových konfigurácií. Účinnosť testovacích scenárov je validovaná rozsiahlým testovaním na presne definovanom testovacom prostredí, čo zlepšuje pochopenie a optimalizáciu výkonnosti NIC v komplexných sieťových systémoch založených na Linuxe.

This thesis explores the importance of NIC performance testing in network engineering, particularly for systems using the modern Linux kernel, due to rising network throughputs and multi-core processors expansion. It develops a scalable, adaptable test scenarios for NIC testing that handle the complexities of a rapidly evolving hardware and software landscape, aiming for stable, reproducible outcomes across different scenarios. The research includes analyzing Linux kernel's offloading features, using continuous integration tools for voluminous testing, and rigorously examining hardware setups. The test scenarios' effectiveness is validated through extensive testing on a specialized testbed, enhancing the understanding and optimization of NIC performance in complex Linux-based networks.
Network interface card performance testing
Keywords: testování; výkonnostní testování; síťové karty; kontinuální testování; Linux; hardwarová akcelerace; testing; performane testing; network interface cards; continuous testing; Linux; hardware offloading