Deinterlace Filter - Kuřina, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Dokument se věnuje problematice prokládání video obrazu a jeho odstraňování. Je zde popsáno samotné prokládání, jeho historie a důvody pro jeho používání. Dále dokument uvádí důvody pro nutnost odstraňování prokládání a základní metody, které se pro to používají. Popisuje navržený algoritmus deinterlacingu, jeho implementaci včetně popisu použité techniky inpaintingu a porovnávání bloků. Jsou zde uvedeny dosažené výsledky testů kvality a rychlosti. Na závěr je popsána implementace ve formě programu pro příkazovou řádku a DLL knihovny.

This document elaborates on the subject of video interlacing and its removal. It describes the interlacing of video, its history and the reasons that led to its use. The document also explains why it is necessary to remove interlacing and the basic methods that are used for it. It describes the proposed deinterlacing algorithm and its implementation, including description of inpainting and block matching. Included are also test results of both quality and speed of my deinterlacing algorithm. The final chapter describes the implementation as a console application and a DLL library.
Deinterlace Filter
Keywords: video; prokládání; interlacing; deinterlacing; porovnávání bloků; inpainting; pulldown; blending; discard; line doubling; kompenzace pohybu; video; interlacing; deinterlacing; block matching; inpainting; pulldown; blending; discard; line doubling; motion compensation