Návrh postupu svařování ložiskové konzoly. - Houdek, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Práce obsahuje návrh postupu výroby konkrétní svařované součásti ložiskové konzoly včetně posouzení svařitelnosti základního materiálu, volby metody a parametrů svařování, případně tepelného zpracování, výběru přídavného materiálu. Návrh svařovacího postupu WPS a kontroly svarů. Posouzení využití robota.

The thesis deals with a draft production procedure for a specific welded component of a bearing console, including the consideration of the basic material welding quality, the selection of welding method and parameters, thermal processing, if applicable, and the selection of filler material. Draft welding procedure of WPS and weld check. Consideration of the use of a robot.
Design of bearing bracket welding process.
Keywords: Svařitelnost; přídavný materiál; metoda svařování; uhlíkový ekvivalent; teplota předehřevu.; Welding quality; filler material; welding method; carbon equivalent; pre-heating temperature.