Algoritmy pro podporu počítačového vidění - Harvánek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce se zabývá detekcí a sledováním narušitele ve scéně. Za narušitele je považován jakýkoliv pohyb ve scéně. Pro detekci pohybu jsou použity rozdílové snímky a pro sledování je využita metoda optického toku. Metody jsou implementovány v jazyce C++ za využití knihovny OpenCV.

Bachelor's thesis is concerned with detection and tracking disturber in the scene. As an disturber is considered any motion in the scene. For motion detection are used differential pictures and for tracking is used optical flow. Methods are implemented in C++ language using OpenCV library.
Algorithms for Computer Vision Support
Keywords: počítačové vidění; detekce pohybu; sledování pohybu; rozdílové snímky; optický tok; computer vision; motion detection; motion tracking; differential pictures; optical flow