Řízení klimatických vlastností pěstebního boxu - Haring, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Táto práca sa zaoberá návrhom a realizáciou elektronického riadiaceho systému, ktorý je určený pre riadenie klimatických podmienok v špeciálnom pestovateľskom boxe. Namerané veličiny sa následne zobrazujú na grafickom LCD displeji, odosielajú do aplikácie v PC a zobrazujú na webovom rozhraní. Práca rieši softwarovú a hardwarovú realizáciu riadiaceho systému.

This project deals with design and implementation of control system, which is used for regulation climate conditions in special grow box. Measured values are displayed on graphic LCD, sent to application in PC or displayed on web server. The project solves software and hardware implementation of measurement system.
Control system for greenhouse
Keywords: umelé osvetlenie; kultivácia rastlín v umelých podmienkach; LED osvetlenie rastlín; výkonové LED; riadený zdroj prúdu; automatizačná jednotka; mikrokontrolér; ATmega 2560; meranie teploty; meranie vlhkosti; meranie prúdu; ENC28J60; artificial lighting; plants cultivation in artificial conditions; LED growlight; high power LED; adjustment current source automation unit; microcontroller; ATmega 2560; temperature measurement; humidity measurement; current measurement; ENC28J60