Studie snížení ztrát vody - Klement, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Cílem této diplomové práce je na vybraných lokalitách posoudit skutečný stav ztrát pitné vody z vodovodního řadu a navrhnout variantu vedoucí k jejich snížení.

The aim of this thesis is on selected locations to assess the actual condition of drinking water losses from water mains and propose option to reduce them.
The Study on Elimination of Water Losses
Keywords: Potřeba vody; spotřeba vody; voda nefakturovaná celkem; tlakové pásmo; měřící okrsek; ztráty vody; vodoměrný objekt.; Water consumption; water demand; total unbilled water; pressure zone; pressure zone; measuring district; water losses; metering object.