Tepelné stárnutí elektroizolačních kapalin - Polanský, Radek (International Society for Science and Engineering, o.s., 2008)
Článek se zabývá problémem nalezení alternativy k doposud používaným minerálním transformátorovým olejům. Je porovnáváno chování vybraných syntetických elektroizolačních kapalin s běžně používanými minerálními oleji v rámci zrychleného tepelného stárnutí.