Šnekový dopravník třísek - Bilíček, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Cílem této bakalářské práce je konstrukční návrh šnekového dopravníku pro dopravu třísek. Spolu s konstrukčním návrhem je v této práci obsažena i technická zpráva se základními technickými výpočty. V rešeršní části jsou popsány další druhy třískových dopravníků včetně významných výrobců. Obsahem této práce je také výkresová dokumentace navrženého dopravníku.

The aim of this thesis is the design of screw conveyor for transporting chips. Together with the design this thesis also includes technical report with basic calculations. In the search section, other types of chip conveyors, including major manufacturers, are described. The content of this work is also the drawing of the designed conveyor.
Worm chip conveyor
Keywords: Šnekový dopravník; ocelové třísky; šnek; pohon; Screw conveyor; steel chips; screw; drive