Dielektrické vlastnosti tepelně namáhaných drážkových izolací - Přikryl, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Bakalářská práce sleduje změny základních dielektrických vlastností drážkové izolace na bázi polyesterové fólie v průběhu změny vlhkosti. Na vzorcích materiálu byly měřeny časové závislosti nabíjecích inab a vybíjecích ivyb proudů, při vlhkostech 0 %, 33 %, 75 %, 95 % a teplotě okolí. Dále je v práci sledována časová závislost vnitřní rezistivity v závislosti na době stárnutí a relativní vlhkosti prostředí. Předmětem experimentů je materiál ISONOM NKN 2039 firmy ISOVOLTA Elektroisolierstaffe.

Bachelor's thesis monitor changes in the basic properties of dielectric isolation on the basis of polyester film during the humidity changes. The samples of material were measured time according rechargeable inab and dischargable ivyb currents in humidities 0 %, 33 %, 75 %, 95 % and ambient temperature. Further work is monitored by the time dependence of internal rezistivity depending on the time of ageing and relative humidity. The subject of experiments is material ISONOM NKN 2039 companie ISOVOLTA Elektroisolierstaffe.
Dielectric properties of thermally aged slot insulations
Keywords: Drážková izolace; Polyesterová fólie; Nabíjecí proudy; Vybíjecí proudy; Vlhkost.; Slot isolation; Polyester film; Charging currents; Discharging currents; Humidity.