Návrh jednoduché mostní konstrukce - Zábranský, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Cílem této práce je navrhnout most o jednom poli jako protinávrh vůči stávajícímu málo únosnému mostu. Most je navržen jako integrovaný z předpjatého betonu T průřezu překonávající vodní tok o délce přemostění 24 metrů. Vnitřní síly na konstrukci byly spočítány pomocí softwaru Rfem 5.01 s následným ručním statickým výpočtem konstrukce dle ČSN EN 1992-1-1 na mezní stav použitelnosti a únosnosti.

The aim of this work is to design a bridge for one field as a counter-proposal against the existing low-bridge. The bridge is designed as a prestressed concrete T cross-section overflowing waterway with a length of 24 meters. The internal forces on the structure were calculated using the software Rfem 5.01 with subsequent manual static calculation of the design according to ČSN EN 1992-1-1 for the serviceability limit state and ultimate limit state.
Design of the simple beam bridge
Keywords: Integrovaný most; předpjatý beton; mezní stav použitelnosti; mezní stav únosnosti; Integrated bridge; prestressed concrete; serviceability limit state; ultimate limit state