Srovnání zdanění jednotlivých forem podnikání - Grossová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na srovnání zdanění jednotlivých forem podnikání. Především na zdanění fyzických a právnických osob. Srovnání je vysvětleno na praktických příkladech. Jsou v ní také obsažena fakta o obchodních společnostech a osobách samostatně výdělečně činných a výhody a nevýhody jejich zdanění. Obsahuje také návody na výběr nejlepší formy podnikání v různých oborech.

This bachelor´s thesis focuses on the compare of taxtion form of enterprise. Primarily on the taxation of natural and legal persons. This comparison is explained with practical examples. There are also included facts about the companies and self-employed persons and their advantages and disadvantages of taxation. It also contains instructions for selecting the best form of business in different fields.
Compare of Taxtion Form of Enterprise
Keywords: Daň; fyzická osoba; právnická osoba; obchodní společnosti; příjmy a výdaje; zdanění; podnikatel.; Tax; natural person; legal person; company; revenue and expenditure; taxation; business.