Analýza trhu mobilních aplikací na platformě Android a návrh vlastní aplikace - Beneš, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Cílem práce je sumarizovat charakteristické vlastnosti úspěšných a ziskových aplikací na trhu mobilních aplikací s platformou Android a vytvořit tak odrazový bod pro začínající vývojáře. Trh mobilních aplikací je dnes otevřený a má vlastnosti jako kterýkoli jiný, tudíž na něm nelze být úspěšný bez jeho znalosti. Táto práce se proto zabývá jeho analýzou a zjištěné poznatky budou výchozím bodem pro návrh a implementaci nové aplikace.

The aim of the thesis is to summarize characteristics of successful and profitable applications on Android market and create a starting point for beginner developers. The market for mobile applications behaves like any other market, so people cannot be successful without its knowledge. That´s why this thesis is primarily focused on analyzing the market. Learned information will be later used for the design and implementation of new application.
Analysis of Mobile Applications Market on Android Platform and Design of Own Application
Keywords: Mobilní aplikace; Java; Jsoup; Android; analýza trhu; SWOT analýza; Mobile application; Java; Jsoup; Android; market analysis; SWOT analysis