Zhodnocení vlastností algoritmů stereovize v nástroji Computer Vision System pro MATLAB - Lauko, Matúš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Táto bakalárska práca sa zaoberá posúdením možností a limitov aplikácie stereovízie na orientáciu v priestore využitím nástrojov v MATLABe. Predpokladá sa použitie u robota. V praktickej časti sa využíva prostredie Simulink 3D Animation Toolbox, v ktorom sú vytvárané testovacie scény. Úvodná časť je venovaná rešeršným štúdiám týkajúcich sa počítačového videnia, stereovízie a popisu nástrojov Computer Vision System Toolbox a Simulink 3D Animation v MATLABe. V ďalšej časti je popísaný model v ktorom sú testované vlastnosti algoritmu výpočtu. Testuje sa presnosť a rýchlosť, pričom je zohľadnený vplyv viacerých faktorov.

This bachelor thesis is describing limits and features of stereovision application for space orientation using MATLAB tools. The intended use is for a robot. In practical part there is used Simulink 3D Animation Toolbox for scene creation. Frist part is a background research of computer vision, stereovision and MATLAB toolboxes Computer Vision System Toolbox and Simulink 3D Animation Toolbox. In the next part there is a description of model which is used for testing computational algorithm. Subjects to test are speed and accuracy taking into account other factors.
Evaluation of stereovision algorithms in Computer Vision System for MATLAB
Keywords: Počítačové videnie; Stereovízia; Computer Vision System Toolbox; Computer vision; Stereovision; Computer Vision System Toolbox