Návrh vyvrtávacího stroje na podélné a příčné vrtání dřevěných desek se stohovacím zařízením - Otradovský, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Předmětem této diplomové práce je vypracování konstrukčního návrhu vyvrtávacího stroje na příčné i podélné vrtání děr, který je primárně určený pro výrobu nábytku z dřevěných desek. Stroj je koncipován jako koncový segment výrobní linky, který je zakončen stohovacím zásobníkem pro transportní dávku desek. Cílem práce je návrh variant konstrukce stroje a manipulačního zařízení a zdůvodnění výběru optimální varianty. Pro vlastní návrh je nutné provést potřebné konstrukční výpočty.

The aim of this diploma thesis is design of the boring machine for longitudinal and transverse drilling of holes, which is primary intended for manufacture of furniture from wood materials. Concept of this machine is defined as last segment of production line, which is terminated by stacking container for transport dose. The aim of this thesis is create a variants of machine design and manipulating device and justify the choice of the optimal option. For own design is necessary to create a construction calculations.
Design of boring machine for longitudinal and transverse drilling of wooden boards with stacking device
Keywords: Kuličkový stůl; přítlačný válec; vřetenová jednotka; stohovací zásobník; vyvrtávací stroj; konstrukční návrh.; Ball table; pressure roller; spindle unit; stacker; boring machine; construction design.