Přestavba křižovatky náměstí Míru v Brně - Kolísek, Radomír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Práce se zaměřuje na řešení problému křižovatky se smyčkou tramvaje na náměstí Míru ve městě Brně. Práce dokládá provedení inženýrského průzkumu a navržení šesti základních variant stavebního řešení. Vybrána byla varianta přemísťující tramvajovou smyčku severozápadně, která je technicky zpracována a doložena textovou a výkresovou dokumentací.

This master's degree thesis is focused on the traffic problem at Míru square in the city of Brno where the intersection with tram terminus turning loop is located. Thesis is based on local engineering survey with the outcome of six different design variants. The variant with the tram turning loop displaced north-west was chosen for detailed design with the outcome of full technical documentation and drawings.
Reconstruction of crossing - Brno, Míru square
Keywords: Náměstí Míru; rekonstrukce intravilánu; okružní křižovatka; křižovatka; smyčka tramvaje; organizace dopravy; zastávky městské hromadné dopravy; parkoviště.; Míru Square; reconstruction of the urban area; roundabout; crossroad; final tram; organization of transport; public transport stops; car park.