Rozpoznávání mluvčího - Kašpar, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Ve své bakalářské práci se věnuji problému rozpoznávání mluvčího. Tato práce obsahuje základní teorie k tomuto tématu. Teorie je zaměřena na výpočet parametrů pro rozpoznávání mluvčího a na popis postupu při rozpoznávání mluvčího. Jako hlavní parametry v programu na rozpoznávání mluvčího napsaného v jazyce Matlab využívám kmitočty formantů, kepstrální koeficienty a segmentaci signálu.

My bachelor thesis is devoted to the problem of speaker recognition. It includes the basic theory on this topic. The theory focuses on the calculation of parameters for speaker recognition and description of the procedure for speaker recognition. An application for speaker recognition has been written in Matlab. It uses techniques as frequency formants, cepstral coefficients and segmentation of the signal as the main parameters.
Speaker recognition
Keywords: Rozpoznávání mluvčího; verifikace mluvčího; identifikace mluvčího; vytváření řeči; segmentace; analýza řečového signálu; formanty.; Speaker recognition; speaker verification; speaker identification; speech production; segmentation; analysis of the speech signal; formants.