Návrh universální kabeláže pro moderní dům - Pospíšilová, Renata (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Cílem práce je navrhnout řešení rozvodů univerzální kabeláže do moderního domu tak, aby se dal víceúčelově použít pro čtyřčlennou rodinu, a zároveň byly umožněny kancelářské a pracovní prostory pro investorův podnikatelský záměr. V práci jsou popsány postupy, které vedou k optimálnímu řešení navrhované kabeláže.

The goal of this bachelor thesis is to suggest a universal cabling system for a modern house. The house has to have a multi-purpose use for a family of four and simultaneously has to make possible offices and work space for investor’s business plan. In the bachelor thesis, there are described processes whose aim is an optimal solution, to suggested cabling system.
Project of Generic Cabling System for Modern House
Keywords: Datové kabely; Datový rozvaděč; Komunikační technologie; Multimediální kabeláž; Porty; Trasy kabeláže; Universální kabelážní systém; Data cables; Data cabinet; Communication Technology; Multimedial Cable System; Ports; Routing Cables; Universal Cable System