Studie tramvajové trati do Řečkovic - Konečný, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Práce se ve své první části zaměřuje na vedení nové tramvajové spojnice mezi smyčkou Technologický park a zastávkou Vozovna Medlánky za co největšího využití stávajícího stavu. Druhá část řeší novou trať odbočující z hlavní tratě do Řečkovic za zastávkou Hudcova, pokračující podél ulice Novoměstská a dále až k řečkovickému nádraží. V práci je zahrnuto je řešení okolních komunikací a docházkové vzdálenosti zastávek.

The first part of the work focuses on establishing a new tram connection between the Technologický Park loop and the Vozovna Medlánky stop, utilizing the existing infrastructure as much as possible. The second part introduces a new track branching off from the main track to Řečkovice after the Hudcova stop, continuing along Novoměstská street and further to the Řečkovice railway station. The work includes solutions for the surrounding roads and the walking distances to the stops.
Study of a Tram Line to Reckovice
Keywords: tramvajová trať; studie; tramvajová zastávka; tramvajový svršek; tramvajová smyčka; geometrické parametry koleje; tram line; study; tram stop; tram superstructure; tram loop; track geometry parameters