Predikce hodnot v čase - Maršová, Eliška (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Tato práce se zabývá predikcí číselných řad, jejichž aplikace je vhodná i pro predikci vývoje cen na burze. Jsou vysvětleny postupy analýzy a práce s cenovými grafy. Také jsou objasněny způsoby strojového učení. Znalosti jsou využity k sestavení programu, který v řadě nalezne vzory umožňující predikci.

This work deals with the prediction of numerical series whose application is suitable for prediction of stock prices. They explain the procedures for analysis and works with price charts. Also explains the methods of machine learning. Knowledge is used to build a program that finds patterns in numerical series for estimation.
Prediction of Values on a Time Line
Keywords: Číselné řady; časové řady; cenové řady; predikce; klasifikace; strojové učení; regresní analýza; neuronové sítě; genetické algoritmy; vzory; získávání znalostí; předzpracování dat; čištění dat; technická analýza; fundamentální analýza; automatické obchodní systémy; komoditní trhy.; Numeral series; time series; price series; prediction; classification; machine learning; regression analysis; neural network; genetic algorithm; patterns; knowledge extraction; data preparation; data cleaning; technical analysis; fundamental analysis; automated trading system; commodity market.