Dům u řeky - Kysela, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Obytný soubor na nábřeží Svitavy naproti bývalému klášteru, tvořený blokovou zástavbou s jednotným vizuálním charakterem daným koordinovaně promněnlivou nivelací střešního pláště, tvořící amfiteatrální prostor přes řeku od klášterní zahrady.

A habitat complex at the Svitava riverside in Brno across former monastery serving as a hospital these days. the urban structure is designed to be visually connected to the river and open minded without losing the comfort of intimity.
Riverside House
Keywords: urbanismus architektura bydlení komunita nábřeží beton monolit zelená střecha design mezzonet životní styl eko koncept; urban living eco concept architecture habitat riverside concrete monolitic green roof design mezzonet lifestyle eco concept