Uživatelské rozhraní pro přepis matrik - Czernín, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá současnou problematikou digitalizování matrik, návrhem a implementací aplikace k tomu určené. Na základě poznatků získaných studiem uživatelských rozhraní a zkoumáním problematiky při přepisu záznamů, jsem vytvořil webovou aplikaci a implementoval vhodné uživatelské rozhraní. Vytvořená aplikace poskytuje snadný způsob pro přidávání matričních záznamů a jejich vyhledávání. Výsledkem mé práce je aplikace, která přehledně a intuitivně nabízí uživateli zmíněnou funkcionalitu.

This bachelor's thesis deals with design process and implementation of user-friendly application for transcription of registry office records. The web application and the suitable user interface were created after close inspection of user interfaces and the process of data transcription. The application enables the user to easily add and search for data in the registry. The result of this work is an application which is functional, intuitive and offers the user a clear layout.
User Interface for Registry Office Transcription
Keywords: Matrika; genealogie; uživatelské rozhraní; webová aplikace; GUI; UX; PHP; Nette; PostCSS; Registry office; genealogy; user interface; user-friendly; web application; GUI; UX; PHP; Nette; PostCSS