Zhodnocení zdrojů tepla pro rodinný dům - Bábíková, Nikola (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá zdroji vytápění rodinného domu a je rozdělena do tří částí. V první části jsou představeny zdroje vytápění pro rodinné domy. V následující části práce se počítají tepelné ztráty modelového domu a roční potřeba energie na vytápění. Poslední část se zabývá ekonomickým zhodnocením konkrétních zdrojů tepla vybraných na základě výpočtu tepelných ztrát objektu.

This bachelor’s thesis, consisting of three parts, focuses on individual heating solutions for a family house. First part presents energy sources for heating of a family house. Heat loss and annual required energy for heating is calculated in the second part. The final part consists of system selection for each individual heating method based on calculated heat loss and their economic evaluation.
Evaluation of heat sources for a family house
Keywords: Vytápění; zdroje tepla; tepelné ztráty; náklady na vytápění; rodinný dům; Heating; heat sources; heat loss; heating costs; family house